Securitatea cibernetica si terorismul, cele mai mari preocupari la nivel global

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 13:45
1858 citiri
Securitatea cibernetica si terorismul, cele mai mari preocupari la nivel global

Consilierul prezidential Iulian Fota a declarat joi ca, plecand de la cazuistica ultimilor ani, este posibil ca securitatea cibernetica sa devina a doua mare preocupare dupa terorism, la nivel global. 

"Suntem inca vulnerabili in anumite privinte. Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le facem in perioada urmatoare. Cred ca trebuie sa insistam mai mult pe partea de parteneriate public-private. Nu se poate vorbi de securitate cibernetica fara un parteneriat public-privat.

Trebuie totodata sa dezvoltam o zona de educatie pe partea cibernetica. Trebuie explicata societatii civile importanta acestei chestiuni", a spus Iulian Fota, prezent la un eveniment privind securitatea cibernetica, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte a retelelor de Internet si a infrastructurii este privata, iar eforturile de a contura securitatea cibernetica sunt foarte mari. "Este o amenintare relativ noua, aparuta in ultimii ani.

Pe langa facilitati, Internetul are si partile sale vulnerabile, care sunt exploatate de criminali, spioni sau pur si simplu oameni care vor sa faca rau.

Avantajul este de partea atacatorului", a spus Iulian Fota. De asemenea, acesta a subliniat ca principalele atacuri posibile pe Internet sunt: criminalitatea cibernetica, spionajul cibernetic (indreptat impotriva statului si a companiilor) si posibilele atacuri cibernetice.

"Se poate spune ca dimensiunea cibernetica este o dimensiune a razboiului contemporan, fata de cele clasice: pe pamant, pe apa, in aer, in cosmos si acum si in spatiul cibernetic", a adaugat Fota. In opinia acestuia, nu este exclus ca, in viitor, sa existe tari care sa fie victime ale unor atacuri cibernetice. 

#sercuritatea cibernetica, # terorismul, # iulian flota , #Stiri Internet