Sectorul IT a scazut in T1 2010 cu 38,2%

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 12:19
1466 citiri
Sectorul IT a scazut in T1 2010 cu 38,2%

Sectorul IT a incheiat primul trimestru al anului 2010 la 80 milioane euro si a prezentat o fluctuatie negativa, respectiv -38,2%, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, arata studiul GfK TEMAX transmis miercuri, informeaza NewsIn.

"Piata de PC-uri a fost profund influentata de criza economica.

In ciuda faptului ca segmentul PC desktop a prezentat o tendinta negativa, laptop-urile au avut o mare contributie la cresterea pietei. Acest rezultat pozitiv este datorat in principal unei cresteri a vanzarilor de netbook-uri cauzata la randul ei de preturi mai reduse.

Un factor care contribuie la o imagine de ansamblu negativa asupra sectorului IT este slaba performanta inregistrata de segmentul business-to-business.

Deoarece acesta detine o cota mare din piata IT, tiparul de crestere negativa a acestui segment si-a lasat amprenta asupra sectorului IT", potrivit analistilor GfK.

In contextul unei puternice dependente de segmentul B2B privind comenzile de la firmele corporatiste si de la sectorul public, criza economica a fost principalul factor care a conturat aceasta evolutie slaba.

#sector, #it, #milioane, #euro , #Stiri Internet