Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sectorul economiei din Romania care creste ca Fat-Frumos: Suntem lideri in regiune

Sectorul economiei din Romania care creste ca Fat-Frumos: Suntem lideri in regiune
Sectorul de informatii si comunicatii (ICT) a crescut cu aproape 45% in ultimii cinci ani iar ponderea sa in formarea PIB s-a dublat in acest interval de timp, potrivit datelor INS.

Astfel, de la 3,4% din PIB in 2010, segmentul a urcat in 2015 la 6,7% din economia Romaniei, devansand sectoare traditionale precum agricultura si constructiile.

Dupa ce a avut o contributie minora la cresterea economica din 2011, sectorul ICT a consemnat chiar o scadere in 2012, dar a revenit spectaculos in ultimii trei ani.

Ambasadorul britanic lauda Romania: Clujul este foarte atractiv in sectorul IT

Activitatea sa s-a dovedit a fi esentiala pentru a asigura o crestere economica ceva mai robusta, atat prin efectul relativ puternic asupra PIB din 2012 cat si prin ponderea de circa o cincime, reconfirmata in ultimul an, conform datelor provizorii disponibile.

In mod evident, structura economiei romanesti a cunoscut astfel o transformare majora, cu o schimbare profunda in directia de ...citeste mai departe despre "Sectorul economiei din Romania care creste ca Fat-Frumos: Suntem lideri in regiune" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 746 ori