Sectiuni ale site-ului Telegraph, atacate de un grup de hackeri romani

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 11:28
1406 citiri
Sectiuni ale site-ului Telegraph, atacate de un grup de hackeri romani

Doua sectiuni ale site-ului cotidianului britanic Telegraph a fost tinta unui atac informatic, lansat de un grup care se prezinta drept "Romanian National Security" si care protesteaza fata de remarci referitoare la "tigani" si o editie a emisiunii Top Gear, relateaza The Guardian, in pagina online.

Sectiunile "Short Breaks" si "Wine And Dine" ale site-ului au fost sparte si, la ora difuzarii stirii, nici una dintre cele doua sectiuni nu mai afiseaza logo-ul si mesajul hackerilor si nu mai poate fi accesata, relateaza Mediafax.

Mesajul postat pe sectiunea "Short Breaks" critica emisiunea Top Gear, care creeaza o imagine incorecta a romanilor.

Sunbelt Software, care a identificat initial problema, a afirmat ca a alertat Telegraph, dar metoda prin care hackerii au patruns in site nu este cunoscuta.

Chris Boyd, de la Sunbelt Software, a afirmat ca grupul de hackeri nu pare a fi cunoscut nici macar in randul celorlalti hackeri romani, sugerand ca atacul ar putea fi opera unei persoane nemultumite de cotidianul britanic.

In martie 2009, sistemele informatice de la Telegraph au fost atacate, permitand publicarea adreselor de email ale unor utilizatori inregistrati. Atacul pare sa fi fost tot opera unui hacker roman, ceea ce ar putea sugera ca site-ul a devenit o tinta. 

#site, # hackeri, # sectiuni, # Telegraph , #Stiri Internet