Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scurt ghid de distrugere a Internetului

Scurt ghid de distrugere a Internetului

In ultimele saptamani, reteaua globala a avut de suferit doua mari socuri. In primul rand, a fost vorba despre nunta regala din Marea Britanie. La scurt timp, fortele americane l-au gasit si ucis pe Osama bin Laden. 

Ambele evenimente au ridicat mari probleme Internetului, dar niciunul nu a reusit sa-l puna la pamant.

Ce ar putea totusi sa faca acest lucru, se intreaba cei de la PC Magazine.


Colectionarii de fier vechi


In martie, o batrana din Georgia a reusit sa lase Armenia fara Internet pentru mai mult de 12 ore.


Desi infrastructura este mult prea extinsa, incepand cu cablurile trans-oceanice si pana la satelitii de pe cer, distrugerea Internetului poate pleca si de la acest punct.


Impulsul electromagnetic


Un impuls eletromagentic suficient de puternic ar putea sa "arda" infrastructura Internetului, in afara de serverele de sub pamant. Deocamdata, generarea unui astfel de impuls este departe de a fi posibila.


Mai posibil ar fi un "atac solar" de tipul celor din urma cu cateva luni.


Razboiul cibernetic mondial


Infractiunile virtuale palesc in fata amenintarii razboiul cibernetic sponsorizat de guverne.


O astfel de conflagratie ar putea duce la eliminarea unor infrastructuri importante, ceea ce ar duce de la sine la disparitia Internetului.


Stuxtnet, un virus trimis sa atace o fabrica nucleara din Iran, avea toate semnele unui atac cibernetic sponsorizat de un stat, potrivit celor de la McAfee.


Si este doar inceputul.


Tranzitia gresita la IPv6


Suntem pe cale de a ramane fara adrese IP, care sunt folosite la identificarea tuturor instrumentelor conectate la Internet.


Asta pentru ca cea mai populara versiunea a Internet Protocol pentru interconectarea bazata pe standarde, IPv4, permite alocarea a numai 4,3 miliarde de adrese.


Internetul a devenit mai mare decat si-au imaginat creatorii protocolului, in 1981.


Vestea cea buna este ca a aparut o noua versiune, IPv6, care suporta 340 de trilioane de grupuri de retele, un grup fiind capabil sa sustina 1 trilion de retele.


Vestea cea proasta este ca IPv6 este inca in perioada de infantilitate.


Daca multi furnizori de Internet fac gresit pasul de la versiunea 4 la 6, multi utilizatori o sa ramana fara retea, iar ca urmare, Internetul se va segmenta. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2003 ori