Scandalul Cambridge Analytica: Zuckerberg se duce sa dea explicatii in Congresul SUA

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 09:38
1187 citiri
Scandalul Cambridge Analytica: Zuckerberg se duce sa dea explicatii in Congresul SUA
Foto: Arhiva Facebook/ Mark Zuckerberg

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat sa depuna marturie in Congresul SUA privind scandalul furtului de date.

Zuckerberg a acceptat o invitatie de a vorbi in fata Comitetului pentru Energie si Comert al Camerei Reprezentantilor, conform unui consilier care a luat parte la discutii.

Inca nu a fost stabilita o data, iar purtatorul de cuvant al comitetului a refuzat sa confirme informatiile conform carora audierea va avea loc pe 12 aprilie, potrivit The Guardian.

Comitetele judiciare si de comert ale Senatului l-au invitat si ele pe Zuckerberg la audieri. Acceptul CEO-ului Facebook vine in contrast cu refuzul sau de a aparea in fata Parlamentului britanic.

Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicatii publicului privind modul in care Facebook gestioneaza datele personale ale utilizatorilor, dupa ce compania a recunoscut in septembrie 2017 ca a vandut reclame agentilor rusi care doreau sa influenteze alegerile prezidentiale americane.

Citeste si UE pune presiune pe Facebook sa ofere explicatii in scandalul Cambridge Analytica

In octombrie, Facebook si-a trimis consilierul general, Colin Stretch, sa ia parte la audieri in Congres care au durat doua zile. In acest timp, Zuckerberg a calatorit in China si a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul sau de Halloween.

Presiunea a crescut atunci cand s-a aflat ca datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obtinute de firma de consultanta politica Cambridge Analytica si au fost folosite pentru a influenta alegerile prezidentiale din SUA.

La cinci zile dupa ce povestea a devenit publica, Zuckerberg a postat un comunicat pe profilul sau personal de Facebook pentru ca apoi sa ceara scuze publice printr-un articol publicitar in ziarele britanice.

De asemenea, in cadrul unor interviuri cu CNN, New York Times, Wired si Recode, el a declarat ca va depune marturie daca va fi persoana din cadrul Facebook care are cele mai multe cunostinte despre subiectul in cauza.

Mai multe pe acelasi subiect:

SMS-urile si apelurile din telefoanele cu Android au fost colectate de Facebook ani la randAncheta federala din SUA impotriva Facebook a provocat o scadere abrupta pe bursa a actiunilorNume mari si-au suspendat reclamele de pe Facebook in urma scandalului furtului de dateCum sa folosesti Facebook fara sa-i dai acces la prea multe date personaleScandalul Cambridge Analytica ajunge in Romania: Legatura cu victoria PSD din 2016E implic ...citeste mai departe despre "Scandalul Cambridge Analytica: Zuckerberg se duce sa dea explicatii in Congresul SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Zuckerberg explicatii furt date Congres, #scandalul Cambridge Analytica, #Zuckerberg Congres SUA explicatii Facebook , #Stiri Internet