Sapte firme romanesti participa la un targ IT in Dubai

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 17:35
1703 citiri
Sapte firme romanesti participa la un targ IT in Dubai

Sapte firme romanesti din domeniul IT participa la cea de-a 30-a editie a targului international Gitex Dubai 2010, in perioada 17-21 octombrie, la Dubai, Emiratele Arabe Unite, potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul roman al Economiei, informeaza NewsIn.

Firmele participa in cadrul unui pavilion national organizat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) si Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES).

GITEX Business Solution este considerata cea mai importanta manifestare din Orientul Mijlociu, Africa si Asia, dedicata companiilor si furnizorilor de solutii SMB reprezentand un loc de intalnire international pentru specialistii din aceste domenii, in scopul realizarii unor schimburi de experienta, dar si pentru stabilirea de contacte intre oamenii de afaceri din tarile participante.

GITEX este specializat in trei domenii diferite: Network and Security, Office Technology and Suppliers si IT Solutions.

"Romsoft (Iasi), Greensoft (Bucuresti), Elcomp (Bucuresti), Arobs Transilvania (Cluj-Napoca), Transilvania Software (Cluj-Napoca), Misoft Systems (Cluj-Napoca), Blue Point Solutions (Bucuresti), expun sub brandul sectorial 'Romania IT - Creative Talent.

Technical Excellence' si se numara anul acesta printre cei 3.500 de expozanti din 65 de tari, care prezinta cele mai recente tendinte si evolutii in domeniu IT, la editia din acest an a targului GITEX Dubai, cu o suprafata totala de expunere de aproximativ 43.000 mp", se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, in marja evenimentului, oamenii de afaceri romani prezenti la targ au avut mai multe intalniri de lucru cu experti din domeniu in cadrul carora au fost abordate teme privind noi tehnologii si experiente in domeniul IT, precum si posibilitati de cooperare in domeniul utilizarii acestora, creandu-se astfel premisele pentru identificarea unor noi oportunitati de atragere de investitii straine in tara noastra.

Totodata, reprezentantii ministerului mai spun ca experienta acumulata de firmele romanesti in competitia cu partenerii din tari cu o mai mare performanta in implementarea inovatiilor din domeniu va permite acestora realizarea unor proiecte in concordanta cu tendintele actuale si castigarea unor nise pe piata internationala, printr-o oferta de tehnologii proprii, in conformitate cu Strategia Nationala de Export.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#dubai, #expozitie, #firme, #gitex, #romanesti , #Stiri Internet