Samsung a copiat iPhoneul, dar nu trebuie sa plateasca, spune Curtea Suprema din SUA

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 11:21
1320 citiri
Samsung a copiat iPhoneul, dar nu trebuie sa plateasca, spune Curtea Suprema din SUA
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Suprema din Statele Unite a dat marti castig de cauza Samsung intr-un proces cu Apple intens urmarit. Magistratii au anulat o decizie a Curtii de Apel potrivit careia compania sud-coreeana trebuie sa plateasca penalitati de 399 de milioane de dolari pentru ca ar fi copiat elemente de design ale iPhone.

Decizia arata ca o companie care a incalcat brevete nu trebui sa plateasca intotdeauna intregul profit obtinut din vanzarile de produse care includ design furat, daca acesta se refera doar la unele componente si nu la intregul produs, transmite Reuters.

Instanta a decis sa trimita cazul inapoi la Curtea de Apel Federala din Washington, pentru a stabili cat trebuie sa plateasca Samsung, dar nu a oferit niciun fel de indicatii instantelor inferioare, pentru a regla dispute similare in viitor.

Un purtator de cuvant al Apple, Josh Rosenstock, a spus ca reprezentantii companiei sunt optimisti ca instantele inferioare vor da din nou un semnal puternic ca "nu este corect sa ...citeste mai departe despre "Samsung a copiat iPhoneul, dar nu trebuie sa plateasca, spune Curtea Suprema din SUA" pe Ziare.com

#proces Samsung Apple iPhone , #Stiri Internet