Rusia Today a platit reclame Twitter de sute de mii de dolari pentru a-l sustine pe Trump

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 10:37
969 citiri
Rusia Today a platit reclame Twitter de sute de mii de dolari pentru a-l sustine pe Trump
Foto: Twitter

Reteaua de socializare Twitter a anuntat ca postul de televiziune rusesc Rusia Today, acuzat de Washington de a fi incercat sa influenteze alegerile prezidentiale din 2016 in SUA, a finantat anul trecut aproximativ 1.800 de tweet-uri cu caracter promotional.

Retelele de socializare sunt expuse criticilor de mai multe luni, fiind acuzate ca au servit drept platforma de propaganda venita din Rusia, in timpul campaniei electorale care a dus la victoria republicanului Donald Trump, relateaza AFP.

Congresul american, precum si un procuror special, investigheaza posibila ingerinta rusa in alegeri.

Rusia Today (RT) "a cheltuit 274.000 dolari pentru continutul sponsorizat in SUA in 2016", a scris Twitter joi pe blogul sau oficial.

Cele trei conturi de Twitter ale Russia Today "au promovat 1.823 de tweet-uri care vizau in mod sigur sau probabil piata americana. Aceste campanii vizau utilizatori abonati la conturile media traditionale si, in principal, evidentiau tweet-urile despre actualitate", detaliaza grupul cu sediul in San Francisco.

Facebook a dezvaluit deja ca a detectat conturi activate din Rusia si care au servit la publicarea de mesaje cu caracter politic prin achizitionarea de spatiu publicitar in retea.

"Din cele aproximativ 450 de conturi semnalate recent de Facebook in cadrul investigatiilor (interne), am ajuns la concluzia ca 22 dintre acestea aveau conturi Twitter corespondente", a adaugat grupul, adaugand ca a suspendat conturile respective.

"Mai mult, plecand de la acest conturi, noi am gasit alte 179 care erau legate de acestea", indica Twitter, precizand ca a inchis o parte dintre ele.

Twitter a declarat ca a prezentat aceste informatii comisiilor de ancheta din Senat si din Camera Reprezentantilor, in fata carora a vorbit unul din responsabilii sai joi.

Grupul a mai spus ca actioneaza in prezent pentru a detecta mai bine mesajele postate de sistemele automate - numite "bots" - suspectate de bombardarea retelei cu mesaje destinate sa manipuleze o parte a opiniei publice.

Publicat de asemenea joi, un studiu realizat de Universitatea britanica Oxford afirma ca multe mesaje destinate in scop de dezinformare au fost postate prin "bots" pe Twitter in timpul alegerilor prezidentiale americane si au vizat in mod deliberat anumiti alegatori.

In zilele care au precedat scrutinul, "utilizatori de Twitter au primit mai mult continut cu caracter de dezinformare, fragmentat sau conspirationist decat mesaje provenind de la mas ...citeste mai departe despre "Rusia Today a platit reclame Twitter de sute de mii de dolari pentru a-l sustine pe Trump" pe Ziare.com

#Rusia Today reclame Trump Twitter , #Stiri Internet