Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii sunt pe ultimele locuri in UE la cautare de informatii medicale pe Internet

Romanii sunt pe ultimele locuri in UE la cautare de informatii medicale pe Internet


Peste jumatate (53%) dintre cetatenii din Uniunea Europeana cu varsta intre 16 si 74 ani au declarat ca in 2019 au cautat informatii online cu privire la rani, boli, nutritie, imbunatatirea sanatatii etc., in randul statelor membre cea mai redusa pondere a persoanelor care au cautat informatii medicale pe Internet fiind inregistrata in Bulgaria (30%) si Romania (31%), arata datele publicate vineri de Eurostat.

In contrast, ponderea persoanelor cu varsta intre 16 si 74 ani care au declarat ca au cautat informatii online in Finlanda a fost de 76%. Alte state membre unde cautarea de informatii medicale pe Internet este populara sunt Olanda (74%), Cipru (69%), Danemarca (67%) si Germania (66%).

In cursul ultimului deceniu, ponderea persoanelor care cauta informatii medicale pe Internet a crescut in UE cu 19 puncte procentuale, de la 32% in 2009 pana la 53% in 2019.

Toate statele membre au inregistrat o crestere la acest capitol, insa cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Cipru (53 puncte procentuale), Croatia (37 puncte procentuale), Cehia (36 puncte procentuale) si Grecia (35 puncte procentuale). Cele mai mici progrese au fost inregistrate in Luxemburg (patru puncte procentuale), Franta (13 puncte procentuale), Italia (14 puncte procentuale) si Romania (15 puncte procentuale).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2281 ori
Citeste mai multe despreinformatii medicale internet