Romanii si Internetul: Suntem pe ultimul loc in UE la competente digitale

Vineri, 04 Martie 2016, ora 18:25
1231 citiri
Romanii si Internetul: Suntem pe ultimul loc in UE la competente digitale
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania dispune de retele de Internet in banda larga superioare, dar tara noastra are cel mai mic procent de utilizatori de Internet in mod regulat din Uniunea Europeana (52% fata de 76% in UE) si 32% din populatie nu a utilizat niciodata internetul (fata de 16% in UE), se arata intr-un comunicat al ECDL Romania.

Potrivit Raportului de tara publicat de Comisia Europeana in martie 2016, mai putin de jumatate (46%) din forta de munca din Romania poseda abilitati digitale suficiente (fata de 72% in UE), acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice, releva sursa citata.

Totodata, potrivit ECDL Romania, tara noastra se situeaza pe locul 28 dintre cele 28 de state membre ale UE, avand cel mai slab indice al economiei si societatii digitale, conform raportului DESI 2016 (Digital Economy and Society Index).

Ce fac romanii pe Internet si cat timp petrec in mediul online - studiu

"Comparativ cu anul trecut, un procent mai mare din populatie este abonat ...citeste mai departe despre "Romanii si Internetul: Suntem pe ultimul loc in UE la competente digitale" pe Ziare.com

#romani Internet competente digitale, #romani Internet loc UE, #romani internet , #Stiri Internet