Romanii, pe locul doi in Europa la timpul petrecut pe Internet

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 11:27
2328 citiri
Romanii, pe locul doi in Europa la timpul petrecut pe Internet

Romanii sunt pe locul al doilea in topul tarilor europene care petrec cel mai mult timp online, cu o medie de 18,6 ore petrecute saptamanal pe Internet, conform celui mai recent studiu Mediascope.

Pe primul loc se claseaza ucrainienii, cu 20 de ore petrecute online pe saptamana. Romanii sunt urmati in top de turci, cu o medie de 18,3 petrecute pe Internet saptamanal.

La nivelul activitatilor desfasurate online, romanii sunt si printre cei care folosesc cel mai mult mesageria instant. Ei folosesc servicii de mesagerie instant cu 60% mai mult pentru a comunica online decat media europeana a utilizatorilor de Internet. E-mailul este folosit de aproximativ intreaga populatie de origine ceha cu acces la Internet, iar retelele sociale profesionale sunt utilizate de mai mult de 90% dintre portughezi.

In ceea ce priveste clasamentul celor mai activi europeni in mediul online, danezii fac recenzii si dau feedback dupa utilizarea anumitor produse si servicii de doua ori mai mult decat media inregistrata la nivelul intregii Europe. Grecii sunt cei care folosesc cel mai mult blogurile - ei scriu pe blog de doua ori mai mult decat media europeana.

Bulgarii fac cele mai multe apeluri telefonice online, utilizand servicii cum ar fi Skype-ul, cu 89% mai mult decat utilizatorul mediu european.

Conform studiului, generatia de 55+ ani este din ce in ce mai activa pe Internet. 36% dintre europenii cu varste de peste 55 de ani navigheaza pe Internet si petrec aproximativ 10,4 ore pe saptamana online. 84% dintre acestia fac cumparaturi online zilnic, iar 79% folosesc e-mailul in fiecare zi. Cei mai multi dintre utilizatorii europeni de 55+ ani conectati la Internet viziteaza preponderent site-uri de stiri (77%) si se uita la televizor online (34%).

Peste jumatate din europenii cu acces la Internet folosesc o tableta

In ceea ce priveste navigarea pe Internet de pe mobil, aceasta a crescut cu 42% fata de 2010 la nivel european. In prezent, 68% dintre europeni detin un mobil cu acces la Internet, dintre care 44% folosesc un smartphone. In Marea Britanie, 6 din 10 englezi sunt posesori de smartphone. Varsta a 60% dintre detinatorii europeni de smartphone este de sub 35 de ani.

Totodata, 50,9% dintre europenii cu acces la Internet folosesc o tableta pentru a sta online si petrec, in medie, 9,3 ore pe saptamana conectati la Internet de pe tableta. Europenii care petrec cel mai mult timp online de pe tableta sunt norvegienii (26%), urmati indeaproape de britanici (25%).

Timpul petrecut online de catre europenii cu acces la Internet a crescut cu 15% din 2010, situandu-se in prezent la o valoare de 14,8 ore pe saptamana. Insa, timpul petrecut pe Internet este in continuare devansat de cel petrecut in fata televizorului - 16,8 ore saptamanal.

La nivel european, exista 426,9 milioane de utilizatori de Internet, ceea ce reprezinta 65% din totalul populatiei europene. Numarul acestora a crescut cu 19% fata de anul 2010.

#timp petrecut internet Romania, #studiu utilizare internet Europa, #acces Internet Romania, #activitate online romani , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  2. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  3. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  5. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  6. Un soft antivirus folosit și de mulți Români va fi interzis în SUA. Administrația Biden suspectează legături cu Rusia
  7. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  8. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  9. Răspunsurile înfricoșătoare ale unui preot creat de AI. Ce „sfaturi” le dădea robotul credincioșilor
  10. Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum