Romanii "navigeaza pe net" trei ore pe zi

Sambata, 21 Martie 2009, ora 12:09
2233 citiri
Romanii "navigeaza pe net" trei ore pe zi

La o populatie de peste 20 de milioane de locuitori, Romania dispune de aproximativ 4 milioane de calculatoare. Asta inseamna ca unu din cinci romani dispune de un calculator si petrece in medie peste trei ore zilnic pe Internet. Cele mai multe accesari le au jocurile, afacerile, dar si locurile de munca sau legislatia.

Potrivit studiului, citat de Jurnalul National, un roman din cinci are computer si peste 7,5 milioane de conationali folosesc Internetul. Majoritatea utilizatorilor navigheaza seara dupa ora 18.00.

Pe langa computer, romanii mai folosesc si telefonul mobil pentru a accesa Internetul. Numarul celor care utilizeaza astfel un terminal mobil a crescut spectaculos in ultima vreme, cu peste 80 de procente.

Diferenta dintre urban si rural in privinta accesului la un calculator ramane in continuare foarte mare. Astfel, in orase peste 85% dintre camine au un calculator. La sate, doar 10 procente din populatie dispun de aceasta facilitate.

Pentru "informatizarea" zonei rurale, sunt in derulare mai multe proiecte ale Autoritatii Nationale pentru Comunicatii. Pentru locuitorii acestor zone au fost puse deja la dispozitie centre cu calculatoare, de unde se poate accesa Internetul. Potrivit datelor, din cele 633 de telecentre scoase la licitatie, 414 sunt functionale.

Proiecte de amploare au fost initiate si pentru in­for­matizarea in scolile romanesti. in prezent, media nationala este de un computer la 19 elevi. Programul de informatizare a scolilor si liceelor din Romania a inceput in 2001. De atunci, in institutiile de invatamant din tara au ajuns peste 184.000 de computere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet, # calculatoare, # telefonul , #Stiri Internet