Romania, tara informaticienilor de nivel inalt si a Internetului de mare viteza

Marti, 03 Mai 2016, ora 17:20
964 citiri
Romania, tara informaticienilor de nivel inalt si a Internetului de mare viteza
Foto: Facebook / Academy+Plus

Romanii sunt campioni europeni la Internet, atat pentru viteza, cat si datorita nivelului informaticienilor, semnaleaza un articol aparut in presa franceza, in care se vorbeste in special despre dezvoltarea acestui domeniu la Cluj Napoca, "Silicon Valley" al Europei.

Totul a inceput la mijlocul anilor '80, cand dictatorul Nicolae Ceausescu a lansat un program de pregatire a informaticienilor in scoli, scrie slate.fr.

Dupa caderea comunismului, piata telecomunicatiilor s-a deschis si Romania a trecut repede la fibra optica. Salariul mediu de 425 de euro net si pregatirea specialistilor au atras aici numeroase companii. Dinamismul IT este o constanta in special la Cluj Napoca, supranumit "Silicon Valley" al Europei.

Aici au prins viata numeroase site-uri si aplicatii uzuale. Si tot aici, in 2014, doua scoli de informatica franceze si-au deschis portile: Academy+Plus si Simplon.co. Amandoua formeaza dezvoltatori IT folosind metode pedagogice inovative.

Academy+Plus a fost ...citeste mai departe despre "Romania, tara informaticienilor de nivel inalt si a Internetului de mare viteza" pe Ziare.com

#firme IT Cluj, #pregatire dezvoltatori IT Cluj , #Stiri Internet