Romania, locul 4 in lume dupa viteza de conectare la internet

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 14:33
2270 citiri
Romania, locul 4 in lume dupa viteza de conectare la internet

Romania s-a situat pe locul patru in ultimul trimestru din 2009 intr-un top realizat la nivel global in functie de viteza medie de conectare la internet, care a crescut cu 28% fata de ultimele trei luni din 2008, la 7,2 Mbps, potrivit raportului "State of the Internet" al Akamai Technologie, citat de Mediafax.

In comparatie cu trimestrul al treilea, in ultimele luni ale anului trecut viteza medie s-a majorat cu 14%.

Pe primele trei pozitii in top se regasesc Coreea de Sud, Hong Kong si Japonia.

Potrivit raportului, Romania a inregistrat cele mai ridicate rate de crestere dintre primele zece tari clasate, atat fata de finele anului 2008, cat si de cel de-al treilea trimestru din 2009.

La nivel global, viteza medie de conectare a scazut in ultimul trimestru din 2009 cu 2,7%, la 1,7 Mbps, fata de anul anterior si cu 1,2% fata de intervalul iunie-septembrie.

Cele mai accentuate scaderi, respectiv 29% fata de ultimul trimestru din 2008 si 24% fata de finalul celui de-al treilea trimestru din 2009, au fost inregistrate in Coreea de Sud, desi aceasta tara s-a situat pe prima pozitie in clasamentul realizat de Akamai, cu o viteza medie de conectare la internet de 11,7 Mbps.

Cea mai mare crestere a vitezei medii de conectare la internet a fost inregistrata, la finalul anului, pe langa Romania, si de Letonia, insa viteza a fost de 6,2 Mbps.

In ultimul trimestru de anul trecut, 93 de tari au avut o viteza medie de conectare la internet sub 1 Mbps, fata de 103 state in trimestrul al treilea.

In raportul furnizorului de aplicatii online Akamai se arata ca viteza s-a situat sub nivelul de 100 Kbps in doar trei tari, in ultimele trei luni din 2009, mai putin de jumatate din numarul celor inregistrate in trimestrul anterior. 

#romania, # viteza, # conectare, # internet , #Stiri Internet