Robotii au ajuns sa controleze industria muzicala. Vor ajunge sa-i inlocuiasca pe muzicieni?

Duminica, 04 Decembrie 2016, ora 19:00
1198 citiri
Robotii au ajuns sa controleze industria muzicala. Vor ajunge sa-i inlocuiasca pe muzicieni?
Foto: The Bagpipe

Inteligenta artificiala transforma industria muzicala mai mult decat ne-am putea imagina: de la serviciile de streaming pe Internet, descoperirea noilor talente, promovare si pana la compunerea cantecelor.

Algoritmii informatici sunt tot mai des folositi pentru a inlocui o parte din munca facuta de cei ce lucreaza in acest domeniu, potrivit Financial Times.

Serviciile de streaming muzical s-au adaptat deja la noua realitate. Spre deosebire de deceniile anterioare, tot mai multi pasionati de muzica prefera sa asculte ce vor ei, nu ce se afla in programul radiourilor sau al posturilor TV de profil. Ba mai mult, vor sa aiba cantecele preferate oriunde si oricand.

Profitand de aceste lucruri, aplicatiile de streaming muzical au luat avant si s-au adaptat cererilor consumatorilor. Astfel, in iulie 2015, Spotify a lansat o noua functie, numita Discover Weekly, care monitorizeaza preferintele utilizatorului si ii ofera sugestii de melodii si de artisti care ar putea sa-i ...citeste mai departe despre "Robotii au ajuns sa controleze industria muzicala. Vor ajunge sa-i inlocuiasca pe muzicieni?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inteligenta artificiala muzica, #roboti compun muzica , #Stiri Internet