Rivalul Uber a cumparat cea mai populara aplicatie de taxi din Romania

Joi, 22 Iunie 2017, ora 17:26
1920 citiri
Rivalul Uber a cumparat cea mai populara aplicatie de taxi din Romania
Foto: Ziare.com

Mytaxi, rivalul Uber, a ajuns la un acord pentru cumpararea unei alte companii similare din Romania, Clever Taxi, ca parte a eforturilor de a crea un serviciu paneuropean care sa tina piept companiei americane.

Directorul executiv al Mytaxi, Andrew Pinnington, a spus ca firma sa va plati o suma de cel putin 10 milioane de euro pentru aceasta tranzactie, scrie agentia Reuters.

Clever Taxi, cea mai populara aplicatie din Romania prin care se poate comanda un taxi, opereaza in 20 de orase din tara.

Tot in acest an, Mytaxi, care isi are sediul in Hamburg, a cumparat Taxibeat, din Grecia, iar Pinnington a spus ca se asteapta si la alte achizitii, pentru ca serviciul sa se extinda in Europa de Est.

Seful Mytaxi a mai spus ca principalul factor in acest sens este cel strategic, "pentru a acapara o cota de piata" si pentru a se extinde teritorial.

Dezvoltarea acestui tip de transport si perspectiva raspandirii masinilor fara sofer au dus la predictii ca oamenii vor trece la calatorii individuale platite, in loc sa-si cumpere propriile masini.

Mytaxi este detinuta de producatorul auto german Daimler.

In ce priveste Clever Taxi, aceasta este detinuta de Clever Tech, firma ai carei actionari sunt Bestjobs recrutare (34,11 la suta), Alexandru Dumitru (29,89 la suta), Mihai Cosmin Rotaru (29,89 la suta) si Andrei Pitis (6,11 la suta).

Clever Taxi a avut pana acum mai mult de 50 de milioane de curse, la 600.000 de utilizatori si 17.000 de soferi, scrie Adevarul.

Odata cu intrarea in Romania, Mytaxi a ajuns la 11 tari in care opereaza in Europa. ...citeste mai departe despre "Rivalul Uber a cumparat cea mai populara aplicatie de taxi din Romania" pe Ziare.com

#Mytaxi cumparat Clever Taxi, #Mytaxi rival Uber, #Mytaxi piata Romania , #Stiri Internet