Ritmul de crestere a sectorului IT din Romania, cel mai dinamic din Europa

Joi, 31 Iulie 2008, ora 15:33
1441 citiri
Ritmul de crestere a sectorului IT din Romania, cel mai dinamic din Europa

Directorul general ITC Networks, Doru Mardare, a declarat ca Romania ocupa locul intai in Europa din punct de vedere al ritmului de crestere a sectorului IT. De asemenea, tara noastra este pe locul doi, in ceea ce priveste piata de profil, dupa Polonia. "Sectorul IT din Romania creste anual cu cel putin 25%, iar la baza unei dezvoltari atat de dinamice sta in primul rand neimpozitarea fortei de munca din domeniu, dar si cota unica. Aceste doua elemente sunt completate de pozitia strategica geografica a Romanei, lucruri care impreuna incurajeaza investitii importante in acest sector", a precizat reprezentantul ITC Networks, companie la care a devenit actionar majoritar compania Luxoft, divizie al grupului rus IBS.


De asemenea, in opinia lui Doru Mardare, nivelul inalt de calificare a personalului autohton care activeaza in sectorul IT da o valoare deosebita pietei. "Romania are deja o traditie in formarea de buni ingineri IT si matematicieni. In plus, comparativ cu multe tari europene, in Romania, peste 80% dintre specialistii IT cunosc aprofundat limba engleza, si nu numai", a subliniat directorul general ITC Networks.


Luxoft, furnizor global de solutii si servicii IT, a anuntat joi achizitionarea a peste 90% din compania romaneasca de software ITC Networks. In ce priveste preluarea totala a firmei romanesti, reprezentantii grupului rus au mentionat ca in urmatorii 4-5 ani, Luxoft va achizitiona integral ITC Networks, in 18-24 luni urmand sa inceapa si procesul de rebranduire.