Retrageri din functie la Alcatel-Lucent

Marti, 29 Iulie 2008, ora 12:33
1682 citiri
Retrageri din functie la Alcatel-Lucent

Grupul de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent a decis marti sa renunte atat la presedinte cat si la directorul executiv, in incercarea de a consolida o fuziune inca fragila, dupa o serie de avertizari legate de profit si dupa scaderea cotei de piata, relateaza Reuters. Directorul executiv, Pat Russo, despre demiterea caruia aparusera zvonuri cu mult timp in urma, va parasi compania inainte de sfarsitul anului, in timp ce Serge Tchuruk, ce a coordonat fuziunea din 2006, va pleca de la 1 octombrie, arata un comunicat al companiei.


Masura vine la saptamani dupa ce actionarii au criticat conducerea companiei, in urma unei serii de avertizari legate de profit si dupa scaderea cotatiei actiunilor. Actionarii au aprobat demersurile ce ar fi inlesnit indepartatea directorilor din functie.


Alcatel-Lucent, cel mai mare producator de ehipamente de telefonie fixa din lume, a luat fiinta cand grupul francez Alcatel a cumparat compania americana Lucent.


"Demiterile nu sunt o surpriza", a declarat un analist din cadrul Exane, Alexander Peterc. "Este bine ca grupul poate acum sa treaca mai departe si sa lase in urma divergentele dintre Alcatel si Lucent", a adaugat acesta. Henry Schacht, fost director executiv al Lucent, pana la inlocuirea lui de catre Russo in 2002, va demisiona imediat din consiliul de administratie.


Alcatel-Lucent a anuntat ca atat Tchuruk cat si Russo au decis de buna voie sa demisioneze. De asemenea, a precizat ca va incepe imediat cautarea unui nou presedinte si director executiv.


"Consiliul va initia de asemenea un proces de schimbare a componentei, intr-un grup mai restrans ce va include noi membri", a mai anuntat compania.


Alcatel-Lucent a mai anuntat vanzarile si profitul pentru perioada aprilie-iunie, ce au depasit usor estimarile, insa a afisat o pierdere neta semnificativa in trimestru, pe fondul deprecierii activelor.


Profitul operational ajustat din perioada aprilie-iunie a fost de 93 milioane euro, fata de o pierdere de 19 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.


Analistii estimau un profit operational de 64 milioane euro.