RED-Alert - Proiect finantat de Uniunea Europeana, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online

Joi, 15 Iunie 2017, ora 09:30
1161 citiri
RED-Alert - Proiect finantat de Uniunea Europeana, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online

RED-Alert este un proiect de cercetare si inovare, finantat de programul Horizon 2020 al Uniunii Europene. Scopul lui este sa dezvolte noi instrumente de analiza si monitorizare online in scopul combaterii terorismului.

Se estimeaza ca, in prezent, 90% din activitatea terorista de pe internet se desfasoara prin intermediul site-urilor de socializare si prin intermediul social media.

Grupurile teroriste si extremiste folosesc internetul pentru scopuri diverse, precum razboi psihologic, propaganda, strangere de fonduri, recrutare, mobilizare, schimb de informatii, planificare, coordonare, manipulare de date si dezinformare, cu consecinte dramatice pentru cetatenii europeni: indivizi radicalizati sunt responsabili pentru peste 40 de atacuri teroriste din 2015 si pana acum.

Furnizorii de social media sunt hotarati sa lupte impotriva propagandei teroriste, dar recunosc ca nu exista un instrument specific pentru identificarea continutului terorist de pe internet, ceea ce ii face sa se bazeze pe instrumente de combatere a spam-ului, raportari din partea unor utilizatori si analiza umana in detectarea acelor conturi care promoveaza terorismul.

RED-Alert va recurge la puterea inteligentei artificiale pentru a detecta continutul terorist, bazandu-se pe o combinatie unica de tehnologii, precum procesarea limbajului natural, analiza sematica la nivelul media, analiza retelelor sociale si analiza evenimentelor complexe.

RED-Alert aduce impreuna in lupta impotriva terorismului cea mai buna cercetare si inovare europeana, printr-un consortiu de 14 organizatii din 9 tari, intre care 6 agentii europene de aplicare a legii, cu sprijinul Unitatii Antitero a Europol.

SIVECO Romania este coordonator al proiectului la nivel European.

Partenerii din proiect sunt:

Information Catalyst for Enterprise Limited (UK)Insikt Intelligence (Spania)Intuview Ltd (Israel)Maven Seven Solutions Zrt (Ungaria)Malta IT Law Association (Malta)International Institute for Counter-Terrorism (Israel)Eotvos Lorand University (Ungaria)City University London (UK)Birmingham City University (BCU)Special Operations (SO15) Counter-Terrorist Command (UK)Centre de lutte Contre les Criminalites Numeriques (Franta)The Protection and Guard Service (Romania)Ministry of Public Security Israel National Police (Israel)Guardia Civil (Spania)The State Protection and Guard Service (Republica Moldova)

Proiectul incepe in iunie 2017 si va dura 3 ani. ...citeste mai departe despre "RED-Alert - Proiect finantat de Uniunea Europeana, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online" pe Ziare.com

#Siveco Romania, #RED Alert combatere terorism online , #Stiri Internet