Razboiul Apple-FBI s-a terminat brusc: Nu a mai fost nevoie de o decizie in instanta

Marti, 29 Martie 2016, ora 07:55
1039 citiri
Razboiul Apple-FBI s-a terminat brusc: Nu a mai fost nevoie de o decizie in instanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Anchetatorii au reusit sa acceseze continutul iPhone-ului unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), au anuntat luni autoritatile americane, punand capat unei dispute judiciare de mai multe saptamani cu producatorul aparatului, Apple.

Guvernul a "accesat cu succes datele stocate pe iPhone-ul lui (Syed) Farook si, prin urmare, nu mai are nevoie de asistenta din partea Apple", se mentioneaza intr-un document trimis justitiei de autoritatile americane, scrie AFP.

Acestea au cerut anularea ordinului cu care au incercat sa oblige Apple sa ii ajute pe anchetatori.

"Decizia noastra de a pune capat procedurii se bazeaza numai pe faptul ca, beneficiind recent de asistenta din partea unui tert, suntem capabili in prezent sa deblocam acest iPhone fara a compromite informatiile din telefon", a precizat Eileen Decker, procuror federal pentru centrul Californiei, intr-un comunicat.

FBI spune ca nu are nevoie de Apple sa decripteze iPhone-ul teroristului din ...citeste mai departe despre "Razboiul Apple-FBI s-a terminat brusc: Nu a mai fost nevoie de o decizie in instanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefon spart FBI Apple terorist California, #razboi Apple FBI terorist California iPhone , #Stiri Internet