Putin are un "tar al Internetului", care pune tunurile pe Google, Apple si Microsoft: Noi crestem vaca, iar ei o mulg!

Marti, 09 Februarie 2016, ora 19:27
1356 citiri
Putin are un "tar al Internetului", care pune tunurile pe Google, Apple si Microsoft: Noi crestem vaca, iar ei o mulg!
Foto: Facebook/German Klimenko

Google, Apple si Microsoft - companii americane care valoreaza mai mult decat produsul intern brut al Rusiei - au fost criticate de noul consilier pe mediul online al presedintelui Vladimir Putin.

German Klimenko a fost numit in functie in urma cu sase saptamani si deja vrea sa "stoarca" corporatiile IT de mai multi bani, transmite Bloomberg.

El a sustinut ca tara sa trebuie sa ia urgent niste masuri in acest domeniu, cum ar fi sa forteze Google si Apple sa plateasca mai multe taxe Kremlinului si sa elimine sistemul de operare Windows de la Microsoft de pe calculatoarele folosite in institutiile de stat.

Va declara Rusia razboi Internetului? Ce spune Vladimir Putin

"Noi crestem vaca, iar ei o mulg", a explicat Klimenko, potrivit sursei citate.

El vrea sa mareasca gradul de taxare pentru companiile americane pentru a incerca sa echilibreze balanta intre gigantii IT prezenti in toata lumea si firmele locale, cum ar fi Yandex si Mail.ru.

Republica bananiera

"Atunci ...citeste mai departe despre "Putin are un "tar al Internetului", care pune tunurile pe Google, Apple si Microsoft: Noi crestem vaca, iar ei o mulg!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consilier Putin Internet taxe, #Rusia taxe Google Apple, #rusia taxe companii IT SUA, #rusia taxe companii SUA , #Stiri Internet