Proiect revolutionar Microsoft: Dronele care ne scapa de epidemii

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 11:10
1101 citiri
Proiect revolutionar Microsoft: Dronele care ne scapa de epidemii
Foto: Facebook/ Microsoft

Gigantul IT Microsoft lucreaza la un proiect revolutionar, care combina tehnologia dronelor autonome, cloud computing si genetica, intr-o incercare de a neutraliza epidemiile inca de la sursa.

Demersul Microsoft poarta denumirea de "Proiect Premonitie" si urmareste sa foloseasca tehnologia dronelor pentru a accesa zonele mai putin ospitaliere ale lumii si sa analizeze informatiile genetice ale tantarilor, pentru a stabili probabilitatea izbucnirii unor epidemii, scrie Newsweek.

Cercetatorii spera ca proiectul sa fie functional in cinci ani, insa se confrunta cu mai multe provocari, inclusiv asigurarea ca dronele pot functiona autonom si obtinerea de autorizatii legale din partea autoritatilor aviatice pentru folosirea acestora.

Daca aceasta modalitate va atinge scopul dorit de oamenii de stiinta si va fi un succes, ar putea furniza noi mijloace de prezicere a epidemiilor si creare de baza de date a unor boli emergente precum Ebola si Sindromul ...citeste mai departe despre "Proiect revolutionar Microsoft: Dronele care ne scapa de epidemii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Microsoft drone boli, #Microsoft drone Ebola, #Microsoft drone tantari , #Stiri Internet