Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul trimestrial net al Oracle a crescut cu 27%

Profitul trimestrial net al Oracle a crescut cu 27%
Oracle Corp a afisat un profit trimestrial net in crestere cu 27%, dupa ce vanzarile noului software au depasit estimarile, insa compania a oferit o perspectiva prudenta, referindu-se la nesiguranta economica, ceea ce a dus la o depreciere a actiunilor cu 3%, relateaza Reuters.Compania Oracle, ale carei actiuni s-au cotat aproape de nivelul maxim al ultimilor sapte ani, a afisat rezultate trimestriale ce au depasit estimarile analistilor in toate aspectele.


Insa compania a atras atentia ca, in timp ce afacerile se dezvolta, acordurile se incheie intr-un timp mai lung, deoarece clientii analizeaza mai atent aspectele afacerii.Previziunile oferite de Oracle pentru primul trimestru fiscal, ce se va incheia in august, au fost in mare parte in conformitate cu asteptarile analistilor.Compania a estimat o crestere a veniturilor intre 18 si 20%, profitul net la 17-18 centi/actiune si castigurile la 26-27 centi pe actiune.Analistii estimau, in medie, castiguri de 27 centi/actiune, potrivit datelor Reuters.Directorul financiar Safra Catz a declarat ca trimestrul ce se va incheia in august este dificil de comparat cu perioada similara a anului trecut, cand compania a inregistrat o crestere a profitului cu 35%."Nu putem prevedea evolutia economiei de la un trimestru la altul", a mai spus Catz.Profitul net a crescut la 2,04 miliarde dolari, echivalent cu 39 centi/actiune, fata de 1,60 miliarde dolari, sau 31 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul excluzand elementele exceptionale a fost de 47 centi/actiune si a depasit estimarea medie a analistilor, de 44 centi/actiune.Oracle, condusa de miliardarul Larry Ellison, a anuntat ca vanzarile de licente de software au crescut cu 27%, la 3,14 miliarde dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori