Profitul operational Lenovo, 82 mil dolari in T1

Luni, 23 August 2010, ora 10:36
1538 citiri
Profitul operational Lenovo, 82 mil dolari in T1

Producatorul de PC-uri Lenovo a inregistrat in primul trimestru fiscal incheiat la 30 iunie 2010 un profit operational de 82 mil. dolari, in crestere de cinci ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce castigurile pe actiune au fost de 0,57 centi, potrivit unui comunicat al companiei, informeaza NewsIn.

Pe parcursul primului trimestru fiscal, Lenovo a atins pentru prima oara o cota de piata de 10,2%.
 
Vanzarile consolidate s-au marit in primul trimestru fiscal cu 49,6%, atingand suma de 5,1 miliarde dolari.

Profitul global a crescut cu 38,6%, la 523 milioane dolari, cu o rata de profit bruta de 10,2%.

Totodata, vanzarile globale de PC-uri Lenovo au crescut cu 48,1%, in comparatie cu rata de crestere a industriei globale de 20,9% pentru aceeasi perioada.

In ceea ce priveste tarile in curs de dezvoltare, in care este inclusa si Europa Centrala si de Est, vanzarile consolidate Lenovo s-au dublat fata de anul trecut, ajungand la 821 millioane dolari pentru primul trimestru fiscal, adica 16% din vanzarile globale.

In aceasta regiune, vanzarile Lenovo au crescut cu 69%, in comparatie cu rata medie a industriei de 26%.

"Pentru acest trimestru, Lenovo a incercat sa dezvolte pe piata locala segmentul de consumer si anume PC-urile din seria IdeaPad.

De asemena am acordat atentie si echipamentelor destinate companiilor mici si mijlocii, prin laptopurile din seria ThinkPad, lansate la inceputul anului 2010, care aduc un nivel superior de performanta si productivitate utilizatorilor business", a declarat Country Manager Romania & Moldova, Aurel Netin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit, #operational, #lenovo , #Stiri Internet