Profitul Ericsson, in cadere libera

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 14:41
1037 citiri
Profitul Ericsson, in cadere libera

Ericsson AB, cel mai mare producator de retele de telefonie mobila din lume, a afisat o scadere peste estimari a profitului net din al trilea trimestru, de 71%, in contextul in care clientii au redus cheltuielile si concurenta chineza a redus preturile, relateaza Bloomberg, conform NewsIn.

Profitul net a scazut la 810 milioane coroane (118 milioane dolari), de la 2,84 miliarde coroane in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.

Ericsson a inregistrat in cursul trimestrului costuri de restructurare de 2,7 miliarde coroane. Analistii estimau un profit de 1,97 miliarde coroane si vanzari de 50,4 miliarde coroane.

Directorul executiv Carl-Henric Svanberg a declarat ca piata este mai "dura" si conditiile de creditare din unele economii emergente sunt inca dificile.

Ericsson se confrunta cu o scadere a vanzarilor
in sectorul echipamentelor de telecomunicatii, in contextul in care operatori precum TeliaSonera AB reduc investitiile, iar alti concurenti, intre care grupul chinez Huawei Technologies, pot vinde echipamente la preturi mai mici.

"Exista o concurenta acerba de preturi din partea companiilor precum Huawei si putem observa acest lucru in cifrele prezentate de Ericsson", a declarat Fredrik Thoresen, analist in cadrul DnB NOR.

Furnizorii de echipamente de telecomunicatii au fost afectati de criza economica, ce a redus cererea din partea operatorilor de telefonie.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#profit, #ericsson, #telefonie, #mobila , #Stiri Internet