Problema televiziunii, in viziunea lui Steve Jobs

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 19:45
1850 citiri
Problema televiziunii, in viziunea lui Steve Jobs

Cel mai "fierbinte" zvon din lumea IT se refera la realizarea unei televiziuni de catre Apple. Interesant este ca zvonul are la baza chiar o declaratie facute de Steve Jobs, care a dat de inteles ca urmatorul in familia Apple urma sa fie iTV.

Steve Jobs spunea, in biografia sa, ca a fost foarte aproape sa descopere secretul dezvoltarii unui televizor si ca este gata sa realizeze o interfata simpla pentru televiziune, scrie Business Insider.

Atunci parea o idee foarte buna, dar "deslusirea" secretelor din televiziune nu este un lucru chiar atat de usor de realizat.

In opinia lui Jobs, piata de televiziune nu este o problema de tehnologie si nici una de viziune, ci mai degraba una de "mergi la tinta".

CEO-ul Apple ofera cateva argumente care vin in sprijinul acestei afirmatii, in videoclipul de mai jos si explica de ce televizorul nu este inca indeajuns de bun si spuns ca producatorii de televizoare nu au inteles inca modul in care trebuie construit un asemenea produs.

De alfel, compania Apple a lansat propriul televizor, care costa 299 de dolari, dar care nu a inregistrat castiguri semnificative.

In 2007, Steve Jobs clasifica Apple Tv ca pe un hobby, pentru ca "toata lumea care a incercat sa transforme televiziunea intr-o afacere au dat gres". Cu toate acestea, Jobs adauga ca "daca ne vom bate capul, in 18 luni putem sa descoperim cum sa facem profit de pe urma televiziunii".

CEO-ul Apple spunea ca oamenii isi doresc "filme, filme, filme" si a realizat dispozitivul Apple TV ca sa poata inchiria filme.

Incercarea companiei de a penetra piata de televiziune a incetat din 2010, cand Tim Cook, cel de-al doilea om ca importanta din Apple, anunta, in cadrul unei conferinte, ca, de fapt, Apple nu are niciun interes sa fie prezent pe piata TV.

Cu toate acestea, Cook recunoastea ca dispozitivul Apple TV are destui fani incat sa fie considerat o investitie profitabila. Tim Cook il sustinea pe Steve Jobs, adaugand ca merita continuate cercetarile si ca televiziunea Apple va fi mereu un hobby.

Asa cum decurg lucrurile la Apple, daca lansarea televizorului produs de companie va deveni prioritara, atunci analistii citati de publicatia amintita sustin ca produsul va avea o interfata prietenoasa cu utilizatorul, va avea multe aplicatii si un pret mic. In plus, intrarea Apple pe piata televizoarelor nu va fi revolutionara, ci mai degraba, o evolutie normala.

#apple lansare produse, #apple tv, #apple televiziune , #Stiri Internet