Presedintia franceza a fost tinta unor atacuri informatice majore

Joi, 12 Iulie 2012, ora 10:01
1007 citiri
Presedintia franceza a fost tinta unor atacuri informatice majore

Presedintia franceza a fost tinta unui important atac informatic in ultimele luni, inainte ca Francois Hollande sa isi inceapa mandatul, potrivit anuntului de miercuri al unor surse din cadrul presedintiei.

"A fost un atac masiv, insa inainte noastra (...), care a durat cateva luni", potrivit presedintiei franceze. "Serviciile specializate in combaterea acestor atacuri au actionat" si "nu au mai fost probleme de atunci", a adaugat sursa.

Potrivit editiei de miercuri a cotidianului regional Le Telegeamme de Brest, in ultimele luni, "doua atacuri informatice majore, care nu au fost facute publice", au vizat presedintia. Ultimul s-a produs "intre al doilea tur al alegerilor prezidentiale, din 6 mai, si numirea in functie a lui Francois Hollande, pe 15 mai", potrivit cotidianului.

La inceputul anului 2012, Ministerul de Finante a fost tinta unui atac informatic spectaculos, fiind vizate mai multe dosare importante. Alte atacuri majore de acest tip au avut loc si in tari precum Estonia, Statele Unite sau Canada.

Dupa atacul asupra Ministerului de Finante francez, au fost implementate mai multe sisteme de control pentru a proteja dosarele ministerului. Un organism specializat, Agentia Nationala pentru Securitatea Sistemelor de Informatii (ANSSI), a fost format in 2009 pentru a consolida apararea impotriva atacurilor informatice.

#atac informatic Franta, #securitate date atac informatic , #Stiri Internet