Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana va contesta in instanta amenda data de CC

Posta Romana va contesta in instanta amenda data de CC

Posta Romana considera ca decizia Consiliului Concurentei de a amenda compania cu 103,3 milioane lei (24,06 milioane euro) este "nejustificata si luata in baza unui raport de investigatie incomplet", motiv pentru care spune ca o va contesta in instanta, informeaza NewsIn.

"Posta Romana este consecventa cu pozitia avuta in cadrul audierilor din Plenul Consiliului Concurentei, ca urmare a incheierii raportului de investigatie privind acuzatia de abuz de pozitie dominanta.

Compania considera concluziile Raportului Consiliului Concurentei a nu fi in concordanta cu abordarea comunitara in ceea ce priveste tratamentul discriminatoriu de pret. Astfel, nu este vorba de un comportament abuziv ci de un comportament concurential normal, iar analiza efectuata in legatura cu incalcarea art. 6 lit. c este neconforma cu jurisprudenta comunitara", se arata intr-un comunicat emis luni de Posta Romana.

Reprezentantii companiei spun, totodata, ca acuzatiile adresate companiei aduc in prim-plan un presupus tratament preferential acordat Infopress, in raport cu concurentii, si acordarea de reduceri tarifare in mod discriminatoriu (trimiteri de corespondenta si Infadres).

"Referitor la acuzatiile legate de acordarea de tratamente preferentiale, Posta Romana mentioneaza faptul ca aplicarea discount-ului de 37,5% a fost conditionat de efectuarea unui volum anual de 36 milioane de trimiteri. Mai mult, compania a transmis o oferta similara marilor emitenti de trimiteri de publicitate prin posta, oferta respinsa de catre acestia.

In ceea ce priveste reducerile tarifare, cadrul legislativ secundar emis de ANCOM (Decizia Presedintelui ANRC nr. 88/2004 privind desemnarea furnizorului de serviciu universal in domeniul serviciilor postale si Decizia ANRCTI nr. 2858/2007) permitea, la momentul aplicarii reducerilor, adoptarea si fundamentarea politicii de discount la care se face referire", se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste amenda anuntata de Consiliul Concurentei, oficialii de la Posta Romana considera decizia de sanctionare ca fiind netemeinica.

"In concluzie, Raportul nu aduce suficiente probe pentru a conchide ca Posta Romana a incalcat art. 6 lit. C din Legea Concurentei si anume 'aplicarea, in privinta partenerilor comerciali, a unor conditii inegale la prestatii echivalente, provocand in acest fel, unora dintre ei, un dezavantaj in pozitia concurentiala', motiv pentru care, compania asteapta motivatia si fundamentarea deciziei, urmand ca in termen de 30 de zile de la primirea acesteia sa actioneze in consecinta, respectiv sa conteste decizia Consiliului Concurentei la Curtea de Apel, Sectia Contencios Administrativ", mai spun reprezentantii Postei.

Consiliul Concurentei a anuntat vineri, 17 decembrie, ca a sanctionat Compania Nationala Posta Romana (CNPR) cu amenda de 103,3 milioane lei (24,06 milioane euro), reprezentand 7,2% din cifra de afaceri realizata pe 2009, pentru abuz de pozitie dominanta.

Consiliul Concurentei a declansat, in perioada 2005 - 2009, patru investigatii referitoare la posibile abuzuri savarsite de Posta Romana, acestea fiind conexate intr-o una singura investigatie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1599 ori