Planul de un miliard de dolari pentru ca robotii sa fie de partea noastra

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 13:28
1180 citiri

Inteligenta artificiala va transforma radical lumea in care traim, iar Silicon Valley vrea sa se asigure ca robotii sunt de partea noastra.

Elon Musk, directorul Tesla si SpaceX, si alte nume importante din high-tech au anuntat de curand lansarea organizatiei non-profit de cercetare in domeniul inteligentei artificiale OpenAI.

Organizatia va fi condusa chiar de Musk, impreuna cu Sam Altman, fondatorul incubatorului de startup-uri Y Combinator, noteaza Quartz.

Initiativa este sustinuta de Reid Hoffman, fondatorul site-ului LinkedIn, de Jessica Livingston, un alt fondator al Y Combinator, si de Peter Thiel, cofondator al PayPal, dar si de companii precum Amazon Web Services, Infosys si Y Combinator. Investitia se ridica la 1 miliard de dolari, iar scopul este pastrarea umanitatii in centrul tuturor acestor eforturi.

Ideea infiintarii OpenAI s-a concretizat in ultimele luni, potrivit lui Sam Altman.

Grupul include cercetatori proeminenti de pe acest segment, inclusiv oameni ...citeste mai departe despre "Planul de un miliard de dolari pentru ca robotii sa fie de partea noastra" pe Ziare.com

#Elon Musk inteligenta artificiala, #proiecte inteligenta artificiala , #Stiri Internet