Daca ramane fara Android, Huawei isi face propriul sistem de operare

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 11:36
1120 citiri
Daca ramane fara Android, Huawei isi face propriul sistem de operare
Foto: Arhiva Facebook/ Huawei Mobile

Huawei a solicitat inregistrarea marcii sistemului sau de operare Hongmeng in cel putin noua tari si in Europa, semn ca ar putea lansa un plan de rezerva pe pietele sale principale, in conditiile in care sanctiunile americane ii pun in pericol modelul de afaceri.

Solicitarea a avut loc in urma includerii Huawei de catre Statele Unite pe o lista neagra a companiilor care nu pot face afaceri cu companii americane, inclusiv cu Alphabet, al carei sistem de operare Android este utilizat si pe telefoanele Huawei.

De atunci, Huawei, cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume, a solicitat inregistrarea marcii Hongmeng in tari precum Cambodia, Canada, Coreea de Sud si Noua Zeelanda, potrivit datelor Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala a Natiunilor Unite (WIPO).

Compania a mai depus cerere si in Peru, pe 27 mai, potrivit agentiei antitrust din aceasta tara, Indecopi.

Huawei are un sistem de operare de rezerva, pentru eventualitatea in care nu va mai putea utiliza softul american, a declarat Richard Yu, director general al diviziei de consum al Huawei, intr-un interviu acordat la inceputul acestui an publicatiei germane Die Welt.

Compania, care este al doilea mare producator de smartphone-uri din lume, nu a prezentat inca detalii despre sistemul de operare, transmite Reuters.

Cererile de inregistrare a sistemului de operare arata ca Huawei vrea sa foloseasca Hongmeng pentru dispozitive ca smartphone-uri, computere portabile, roboti si televizoare auto.

In China, Huawei a solicitat inregistrarea marcii Hongmeng in august anul trecut si a primit aprobare luna trecuta, potrivit datelor oficiale.

Citeste mai departe despre "Planul de rezerva al Huawei: Daca ramane fara Android, isi face propriul sistem de operare" pe Ziare.com.

#Huawei inregistrare marca sistem operare , #Stiri Internet