Piata de telecomunicatii si-ar putea reveni in a doua parte a anului

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 12:38
1734 citiri
Piata de telecomunicatii si-ar putea reveni in a doua parte a anului

A doua parte a acestui an va aduce primele semne ale revenirii din criza economica pentru piata de telecomunicatii, dupa ce primul semestru va marca stabilizarea mediului economic si adaptarea la toate masurile implementate in 2010, potrivit CEO-ului Digital Cable Systems, Dinu Malacopol, conform NewsIn.

"Principalii factori care pot influenta in mod pozitiv evolutia pietei sunt reprezentati de reluarea investitiilor straine, a cererii de bunuri si servicii, a angajarilor, pentru redresarea sectoarelor economice cele mai afectate.

Aceste lucruri vor conduce cu siguranta la nevoia mai mare de comunicare si la un apetit mai mare pentru divertisment, prin urmare vor influenta pozitiv sectorul telecomunicatiilor", a precizat Dinu Malacopol.

In ceea ce priveste evolutia celor mai cerute servicii/oferte, seful DCS se asteapta ca Internetul sa-si continue dezvoltarea, pentru ca Romania este inca departe de saturarea pietei. De asemenea, o evolutie pozitiva ar urma sa aiba si serviciile de televiziune digitala.

"Piata de telecomunicatii este una relativ robusta si a fost in acest sens mai putin afectata decat alte domenii de framantarile economice din ultimii doi ani. O reluare a cresterii se va intampla, probabil, candva in al doilea semestru al anului si asta pentru ca in prima parte a anului vom avea nevoie de stabilizarea mediului economic si ajustarea la toate masurile implementate si actiunile din 2010.

Bineinteles, mai sunt si alte conditii necesare pentru ca acest lucru sa se intample, conditii care tin de aplicarea masurilor economice, evolutia cursului de schimb si chiar, de ce nu, latenta anotimpului friguros", a adaugat CEO-ul DCS.

Potrivit lui Malacopol, strategia castigatoare a ultimilor ani pe piata de telecomunicatii a fost cea a consolidarilor si parteneriatelor, pentru ca, prin scaderea costurilor fixe pe client si oferirea a cat mai multe servicii, operatorii de telecom au putut concura eficient. Prin urmare, CEO-ul DCS se asteapta ca aceasta tendinta sa continue si in intervalul 2011-2012, cu magnitudini diferentiate.

"Nu exclud nici situatia unor surprize de proportii in ceea ce priveste consolidarile dar ma astept ca majoritatea integrarilor sa se incadreze intr-un spectru mediu", a declarat Malacopol.

In ceea ce priveste marjele de profit ale companiilor telecom in 2011, Malacopol considera ca cel mai probabil vor fi in linie cu cele din 2010, mai putin in rarele situatii in care, prin miscari strategice, companiile reusesc sa isi reduca semnificativ costurile fixe

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
#piata, #telecomunicatii, #criza , #Stiri Internet