Philips a afisat un profit trimestrial peste estimari

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 13:10
1200 citiri
Philips a afisat un profit trimestrial peste estimari

Royal Philips Electronics, cel mai mare producator de electronice din Europa, a afisat pentru al patrulea trimestru un profit peste estimarile analistilor, sustinut de divizia de ingrijire a sanatatii si de reducerea costurilor fixe, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Profitul net a fost in al patrulea trimestru din 2009 de 251 milioane euro, sau 27 centi/actiune, fata de o pierdere de 1,17 miliarde euro, sau 1,26 euro/actiune, in aceeasi perioada din 2008.

Analistii estimau, in medie, un profit de 249 milioane euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Actiunile companiei s-au apreciat cu 4,4% in urma anuntului, cel mai mare avans din ultimele doua luni.

"Din punct de vedere operational, rezultatele au fost peste asteptari in toate segmentele. Sectorul de ingrijire a sanatatii a fost deosebit de puternic, in pofida conditiilor dificile din piata", a declarat Eric de Graaf, analist in cadrul Petercam.

Directorul executiv al companiei, Gerard Kleisterlee, a anuntat anul trecut ca va disponibiliza 6.000 de persoane, pe fondul unei scaderi a cererii.

Vanzarile au scazut in al patrulea trimestru la 7,26 miliarde euro, de la 7,62 miliarde euro, depasind estimarea medie a analistilor, de 7,05 miliarde euro.

Castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari au avansat la 662 milioane euro, de la 26 milioane euro in aceeasi perioada din 2008.

#philips, #profit , #Stiri Internet