Philips a afisat un profit trimestrial de 174 milioane euro

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 11:12
998 citiri
Philips a afisat un profit trimestrial de 174 milioane euro

Royal Philips Electronics NV, cel mai mare producator de electronice din Europa, a afisat profit pentru al trilea trimestru, contrar estimarilor pietei, in contextul in care vanzarile diviziei de sanatate s-au mentinut, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net din al treilea trimestru a fost de 174 milioane euro, comparativ cu 57 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Philips.

Analistii prevedeau, in medie, pierderi de 44,7 milioane euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Directorul executiv al grupului, Gerard Kleisterlee, si-a majorat in luna iulie estimarile privind economiile anuale, de la 500 milioane euro la pese 600 milioane euro.

La momentul respectiv, Kleisterlee, ce a decis sa disponibilizeze 6.000 de angajati, a anuntat ca va implementa noi masuri de reducere a costurilor, in cazul in care va fi necesar.

Vanzarile au scazut la 5,6 miliarde euro, de la 6,33 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, depasind estimarea medie a pietei, de 5,45 miliarde euro.

Castigurile trimestriale inainte de taxe, impozite si amortizari au fost de 344 milioane euro. Vanzarile diviziei de sanatate s-au mentinut la 1,82 miliarde euro. 

 

#Philips, # vanzari, # profit, # costuri , #Stiri Internet