Peste un miliard de utilizatori Yahoo au fost vizati de hackeri, care le-au furat datele

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 07:46
1044 citiri
Peste un miliard de utilizatori Yahoo au fost vizati de hackeri, care le-au furat datele
Foto: Facebook/Yahoo

Grupul Yahoo a recunoscut, miercuri, ca a fost victima unui atac cibernetic in 2013, care i-a afectat peste un miliard dintre utilizatorii sai si care se adauga unui atac precedent a 500 de milioane de conturi.

"Yahoo crede ca o terta parte neautorizata a furat, in august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori", scrie grupul, un pionier al Internetului, intr-un comunicat, in care afirma ca nu este in masura sa identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive, relateaza AFP.

Nume, numere de telefon sau date de nastere ale clientilor Yahoo au fost furate de hackeri, chiar daca grupul afirma ca informatii legate de carduri de credit si conturi bancare nu au fost afectate.

"Datele cardurilor de plata si informatiile despre conturi bancare nu sunt stocate in sistem", care a fost piratat, potrivit Yahoo, care da asigurari ca "lucreaza strans" impreuna cu autoritatile in incercarea de a ajunge la hackeri.

Potrivit grupului, care se confrunta cu ...citeste mai departe despre "Peste un miliard de utilizatori Yahoo au fost vizati de hackeri, care le-au furat datele" pe Ziare.com

#Yahoo hackeri conturi sparte , #Stiri Internet