Pericolul care pandeste pe retelele de socializare: "Sextortion", un fenomen care poate ucide

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 21:28
971 citiri
Pericolul care pandeste pe retelele de socializare: "Sextortion", un fenomen care poate ucide
Foto: Arhiva/Ziare.com

Politistii din Marea Britanie si SUA sustin ca s-au inmultit cazurile in care internautii cad victime infractorilor care ii conving, prin intermediul retelelor de socializare precum Facebook, Tinder sau Match.com, sa se dezbrace in fata camerelor web sau sa le trimita imagini nud, apoi le santajeaza.

Potrivit Go4it, fenomenul este cunoscut sub numele de "sextortion". Infractorii folosesc conturi false si iau legatura cu persoane care nu banuiesc nimic. Dupa ce le castiga increderea si pun mana pe materiale compromitatoare, precum imagini nud sau clipuri video explicite cu victimele, infractorii le cer bani pentru a nu face materialele publice sau pentru a nu le trimite familiei si prietenilor.

18 ani de inchisoare pentru santaj cu poze explicite, de pe un site porno

Potrivit detectivilor, numarul acestor cazuri a fost mai mare in ultima vreme in West Midlands, Bedfordshire si Irlanda. Politia le cere victimelor sa nu negocieze, sa nu plateasca rasplata ceruta si sa alerteze ...citeste mai departe despre "Pericolul care pandeste pe retelele de socializare: "Sextortion", un fenomen care poate ucide" pe Ziare.com

#sextortion sinucidere, #sextortion ce inseamna, #santaj poze explicite internet , #Stiri Internet