Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pentru infrastructura de retea, Euroweb Romania investeste doua milioane de euro

Pentru infrastructura de retea, Euroweb Romania investeste doua milioane de euro
Pentru anul 2008, Euroweb Romania investeste doua milioane de euro in infrastructura de retea. Colaborarile cu Juniper Networks si ZTE Corporation reprezinta doua etape ale proiectelor in curs de desfasurare, au declarat oficiali ai companiei. "Astazi infrastructura Euroweb acopera mai mult de 75% din cele mai importante orase din Romania, iar proaspata intrare a companiei Memorex AG in grupul Invitel International, din care si noi facem parte, ne-a oferit acces la una dintre cele mai extinse infrastructuri de comunicatii din Sud-Estul Europei. Anul acesta am decis cresterea capacitatii retelei nationale SHD la N x STM-64., creand astfel noi avantaje competitive pentru pastrararea si consolidarea pozitiei de principal furnizor de Internet si transmisiuni de date in cadrul segmentului wholesale si business-to-business.", a declarat Laurentiu Stan, director general la Euroweb Romania S.A.  
    

Potrivit reprezentantului Euroweb, contractul incheiat cu ZTE Corporation pentru achizitionarea de echipamente care suporta STM-64 a venit ca rezultat imediat al cererii crescande de banda de Internet tot mai mare. Echipamentele achizitionate vor fi utilizate pe post de client pentru platforma DWDM deja existenta, care este construita sa suporte lungimi de unda de 10G. Ca modificari imediate aduse de acest upgrade putem specifica cresterea capacitatii, dar in acelasi timp si  un management mai bun al resurselor retelei. Upgrade-ul retelei IP la multiplu 10G este o actiune independenta de upgrade-ul retelei SDH, insa impreuna cele doua proiecte tin de strategia adoptata de Euroweb pentru 2008, de a creste avantajul competitiv fata de ceilalti operatori prin investitii importante in infrastructura nationala proprie.  

    

Upgradarea retelei nationale Euroweb cu echipamente Juniper Networks se desfasoara pe o perioada de patru luni si presupune instalarea mai multor routere din seria M in orase importante din tara. Astfel, au fost instalate routere MX480 in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Constanta. Router-ul M320 va fi upgradat cu interfete 10G, urmand ca apoi sa fie mutat de la actuala locatie, Timisoara, in Frankfurt, schimbare care va conduce la cresterea capacitatii de interconectare in Frankfurt la 2x10G.  

    

Investitiile Euroweb vor fi facute pentru circuite directe clienti si pentru reteaua nationala de backbone (IP 10G upgrade + SDH 10G Upgrade, Quality Improvement).Cifra de afaceri Euroweb Romania pe primul trimestru al acestui an se ridica la trei  milioane de euro, in crestere cu 23% fata de anul precedent. EBITDA pentru aceeasi perioada este de sapte sute de mii de euro, in crestere cu 59% fata primul trimestru al lui 2007.

    

Euroweb Romania este unul dintre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania. Incepand cu anul 2005, actionarul principal al Euroweb Romania S.A. este Invitel Rt. Compania Invitel Rt. face parte din grupul Hungarian Telephone and Cable Corp., grup care detine cea mai mare infrastructura proprie din Sud-Estul Europei. HTCC reuneste brand-urile Invitel, PanTel, Memorex  Euroweb. Hungarian Telephone and Cable Corp. este cotata la bursa americana - American Stock Exchange - sub indicativul HTC.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1413 ori