Pe langa faptul ca-ti fura datele personale, hackerii iti pot provoca si rani fizice - La ce trebuie sa fii atent

Marti, 23 August 2016, ora 21:09
1034 citiri
Pe langa faptul ca-ti fura datele personale, hackerii iti pot provoca si rani fizice - La ce trebuie sa fii atent
Foto: Bitdefender

Tot mai multe lucruri din casa devin inteligente. Poti controla cu ajutorul smartphone-ului lumina din casa, televizorul sau espressorul, de exemplu. Desi sunt utile, aceste dispozitive pot reprezenta tinte usoare pentru hackeri, care ne pot fura cu usurinta datele personale sau chiar ne pot face rau fizic.

Aceasta este concluzia unei investigatii recente a specialistilor in securitate cibernetica de la firma Bitdefender, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Ei au analizat un model popular de priza inteligenta care poate pune in pericol siguranta utilizatorilor. Gadget-ul este expus riscului unor actualizari cu software periculos si poate fi controlat de la distanta, conform cercetarii.

Dispozitivul iti permite sa pornesti sau sa opresti alimentarea cu energie electrica direct de pe ecranul telefonului. Priza poate fi folosita pentru a alimenta orice fel de aparat care necesita conectarea la o sursa de alimentare electrica - sisteme de alarma, aparatura medicala, camere de ...citeste mai departe despre "Pe langa faptul ca-ti fura datele personale, hackerii iti pot provoca si rani fizice - La ce trebuie sa fii atent" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#priza inteligenta hackeri, #hacker Internet of Things, #hackeri ranit fizic , #Stiri Internet