Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pandemia a accelerat dezvoltarea digitala a lumii cu cel putin 2 ani

Pandemia a accelerat dezvoltarea digitala a lumii cu cel putin 2 ani
Gigantii din tehnologie au iesit castigatori, la nivel de grup, cu toate ca intre ei au aparut unele diferente. Alphabet a raportat venituri in scadere pentru prima oara, de doar 2%, in timp ce Facebook a marcat o crestere de 11% a acestora. Strict pe segmentul de publicitate, scaderea a fost de 8% pentru Alphabet. "Desi generator de pierderi in prezent, segmentul "Other bets" care include divizia de masini autonome Waymo, poate fi promitator", explica Claudiu Cazacu, Consulting Strategist in cadrul XTB Romania.

Amazon a spulberat prognozele, oferind un profit de 10.3 dolari pe actiune, fata de 1.46 in asteptarile furnizate de Refinitiv. Divizia de cloud a decelerat la un avans de 29% de la 33% trimestrul anterior, un ritm inca foarte bun avand in vedere dimensiunea sa. Actionarii au fost raplatiti cu aprecieri de peste 64% de la inceputul anului, in iulie actiunea fiind mai mereu peste 3.000 de dolari, de la aproximativ 2.000 de dolari in februarie.

"Un curent favorabil se formeaza in privinta Microsoft: dupa ce a castigat un contract masiv cu Pentagonul pentru oferirea de servicii de tip cloud (rezultat contestat de Amazon), si se afla in discutii pentru preluarea operatiunilor americane ale TikTok. Microsoft incearca astfel sa recupereze o parte din decalaje pe partea de continut video fata de Google sau Facebook, continuand strategia de dezvoltare a social media initiata cu achizitia LinkedIn. Rezultatele MSFT au fost peste asteptari in privinta profitului (1.46 dolari pe actiune vs 1.34 estimari Refinitiv) si a veniturilor in general. Ritmul de crestere a segmentului cloud a fost in continuare bun, desi a incetinit la 47% de la 59% in trimestrul anterior, dar divizia Windows a marcat o scadere de 4% iar veniturile LinkedIn au incetinit de asemenea la 10%", explica Claudiu Cazacu.

Marii castigatori din tehnologie

"Pe langa numele traditionale sau deja familiarul Zoom, au aparut si alti castigatori. O serie de firme mici si mijlocii au descoperit ca o prezenta importanta in online poate fi un mod de continuare a activitatii - fapt ce a adus beneficii firmei canadiene Shopify. "Actiunile sale au depasit notabil procesatorii de plati Square si Paypal, aducand un profit de peste 150% de la inceputul anului. Potrivit Visa, ritmul avansului vanzarilor online (mai putin in turism) a fost de 25% in perioada de dupa jumatatea lui aprilie, de doua ori mai mare decat cel din anul anterior. Shopify, insa, evaluata la peste 47 de ori veniturile estimate ...citeste mai departe despre "Pandemia a accelerat dezvoltarea digitala a lumii cu cel putin 2 ani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 462 ori