Panasonic vrea sa vanda 1000 de televizoare cu plasma 3D Full HD in 2010

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 15:19
1429 citiri
Panasonic vrea sa vanda 1000 de televizoare cu plasma 3D Full HD in 2010

Producatorul de electronice Panasonic a lansat marti pe piata din Romania televizorul cu plasma 3D Full HD cu diagonala de 50 de inch (127 de cm) si estimeaza ca va vinde circa 1.000 de unitati in acest an, au declarat marti reprezentantii companiei, citati de NewsIn.

Aceasta lansare vine dupa ce Media Galaxy si LG Electronics Romania au adus joia trecuta, in 8 aprilie, pe piata din Romania televizorul LCD FULL HD cu tehnologie 3D, model LD920, alaturi de player-ul Blu-ray 3D model BX580.

Alaturi de televizorul cu plasma 3D, Panasonic a mai lansat player-ul Blu-ray 3D, produse care se vor gasi pe piata din Romania incepand cu luna mai in toate retelele de retail.

"Noile sisteme se vor gasi in absolut toarte retelele de retail din tara, incepand cu luna mai, iar pretul de comercializare va fi de 9.999 lei pentru televizorul TX - P50VT20, iar playerul Blu-ray 3D va costa 2.599 lei.

Pretul unei perechi de ochelari suplimentare pentru vizionarea cu tehnologie 3D va fi de 150 euro", au precizat reprezentantii Panasonic.

Acestia estimeaza ca piata de televizoare 3D se va ridica anul acesta la 3.000 de bucati, din care spera sa obtina peste 30%.

Totodata, reprezentantii companiei spera ca televizoarele cu tehnologie 3D sa devina produse de mass-marketing pe piata din Romania in circa trei ani.

Panasonic are in plan ca la mijlocul anului 2010 sa completeze gama de televizoare 3D Full HD cu modelul cu diagonala de 65 de inch.

Presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, prezent la lansarea produsului Panasonic, a declarat ca autoritatea sprijina companiile care aduc inovatie pe piata romaneasca de electronice.

"Toti vrem sa vedem programe cu tehnologia 3D si este bine ca tot mai multi producatori se indreapta catre aceasta, deoarece in acest fel creste competitia", a spus Marinescu.

Reprezentantii Panasonic au declarat ca, in prezent, principalul inconvenient cu care se confrunta tehnologia 3D este numarul mic de programe 3D.

In prezent sunt sub cinci filme care pot fi vizionate cu 3D in Romania, insa este un segment in crestere, numai anul acesta fiind anuntate circa 50 de productii 3D.

Panasonic Corporation cu sediul in Osaka, Japonia, ocupa locul al treilea in indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment si este reprezentata pe piata locala, din anul 1996, de catre Panasonic Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
#plasma, #producator, #televizor , #Stiri Internet