Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pact între Google și Comisia Europeană pe tema inteligenței artificiale. Propaganda și dezinformarea, printre îngrijorările legate de noua tehnologie

Pact între Google și Comisia Europeană pe tema inteligenței artificiale. Propaganda și dezinformarea, printre îngrijorările legate de noua tehnologie

Grupul Alphabet (compania mamă a Google) şi Comisia Europeană urmăresc să dezvolte un pact pentru inteligenţa artificială (AI) care să implice companii europene şi non-europene, înainte să fie stabilite regulile care să guverneze tehnologia, a declarat miercuri comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, transmite Reuters.

Breton l-a întâlnit anterior pe Sundar Pichai, CEO al Google şi al companiei-mamă Alphabet, la Bruxelles.

„Sundar şi cu mine am fost de acord că nu ne putem permite să aşteptăm până când reglementările AI devin efectiv aplicabile şi să lucrăm împreună cu toţi dezvoltatorii AI pentru a dezvolta deja un pact AI pe bază voluntară înainte de termenul legal”, a spus Breton într-un comunicat.

El a cerut, de asemenea, ţărilor UE şi parlamentarilor UE să finalizeze detaliile regulilor propuse de Comisie privind AI înainte de sfârşitul anului.

Vicepreședintele CE, îngrijorat cu privire la propaganda Rusiei

Îngrijorarea creşte cu privire la potenţialul AI, care se dezvoltă rapid, de a schimba modul în care funcţionează societatea şi întreprinderile.

Guvernele se străduiesc să găsească o modalitate de a controla consecinţele negative fără a pierde beneficiile sau a înăbuşi inovaţia.

Comisarul UE pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, care s-a întâlnit şi cu Pichai, a subliniat necesitatea de a acţiona împreună.

„Avem nevoie de Legea AI cât mai curând posibil. Dar tehnologia AI evoluează cu o viteză extremă. Aşa că avem nevoie acum de un acord voluntar asupra regulilor universale pentru AI”, a spus ea într-un tweet.

Uniunea Europeană şi Statele Unite intenţionează să intensifice cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale pentru a stabili standarde minime înainte de intrarea în vigoare a legislaţiei, a declarat marţi Vestager.

Vicepreşedintele Comisiei, Vera Jourova, a declarat că şi-a exprimat îngrijorarea în faţa lui Pichai cu privire la răspândirea propagandei de război pro-Kremlin şi a dezinformarii privind produsele şi serviciile Google şi riscurile dezinformarii în alegerile UE şi naţionale.

Pichai a fost de acord să analizeze problemele cu care se confruntă mass-media rusă independentă în monetizarea conţinutului lor în Rusia pe YouTube, a spus Jourova.

Fost CEO Google: „Inteligența artificială reprezintă un risc existential”

Inteligenţa artificială ar putea prezenta ...citeste mai departe despre "Pact între Google și Comisia Europeană pe tema inteligenței artificiale. Propaganda și dezinformarea, printre îngrijorările legate de noua tehnologie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 199 ori