Oricine se poate transforma intr-un hacker - Cat costa un atac? Doar doi dolari pe ora

Joi, 24 Martie 2016, ora 18:27
1352 citiri
Oricine se poate transforma intr-un hacker - Cat costa un atac? Doar doi dolari pe ora
Foto: Arhiva Ziare.com

Orice persoana poate realiza infractiuni cibernetice daca are un card bancar cu care sa cumpere un atac, a declarat, joi, Toma Campeanu, director executiv al Asociatiei Nationale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), intr-o conferinta de specialitate.

"In anii '92 - '93, virusii erau facuti de niste copii care voiau sa arate ca pot sa faca ceva. Acum vedem ca apare malware dezvoltat de grupuri infractionale organizate, transfrontaliere, multidisciplinare, grupari teroriste, grupuri de hacktivisti sau cea mai puternica entitate, care este cea statala.

Odata ce o entitate statala, singura care dispune de competente tehnice si disponibilitati financiare sa dezvolte un malware sofisticat, utilizeaza acel instrument in scopul si motivul pentru care a fost creat, respectiva arma cibernetica de foarte multe ori apare pe o piata second-hand de arme cibernetice.

Asta inseamna ca orice persoana care are un card poate sa devina hacker. Nu trebuie sa stie, in trecut trebuia ...citeste mai departe despre "Oricine se poate transforma intr-un hacker - Cat costa un atac? Doar doi dolari pe ora" pe Ziare.com

#atacuri cibernetice, #atacuri cibernetice Romania, #hackeri romania , #Stiri Internet