Oracle,profit net trimestrial in scadere cu 1%

Joi, 19 Martie 2009, ora 11:43
1671 citiri
Oracle,profit net trimestrial in scadere cu 1%

Producatorul de software Oracle Corporation a inregistrat in al treilea trimestru fiscal un profit net de 1,3 miliarde dolari, calculat potrivit principiilor generale de contabilitate GAAP, in scadere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, a anuntat joi grupul.

Oracle a inregistrat in aceeasi perioada un profit operational de 1,9 miliarde dolari, in urcare cu 4%, si o marja operationala de 36%, cu 0,54 puncte procentuale peste nivelul din aceeasi perioada a anului precedent.

Castigul pe actiune au crescut cu 3% fata de aceeasi perioada din 2008, la 0,26 dolari/actiune.

Veniturile totale ale grupului au avansat in al treilea trimestru cu 2%, la 5,5 miliarde dolari. Veniturile din vanzarile de software au crescut cu 5%, la 4,4 miliarde dolari, in timp ce veniturile generate de noile licente de software au scazut cu 6%, la 1,5 miliarde dolari.

Veniturile Oracle din servicii au scazut cu 8%, la 1 miliard de dolari. Rezultatele Oracle din al treilea trimestru au fost afectate de deprecierea unor valute fata de dolar, reducand castigurile cu 0,05 dolari/actiune.

Oracle a mai precizat ca intentioneaza sa plateasca un dividend trimestrial de 0,05 dolari/actiune, echivalent cu un dividend anual de 0,2 dolari/actiune. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#actiuni, #dividende, #profit, #software, #venituri , #Stiri Internet