Operatiunea Avalanche - 800.000 de domenii web au fost inchise, dupa o ancheta globala care a durat cinci ani

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 21:30
1429 citiri
Operatiunea Avalanche - 800.000 de domenii web au fost inchise, dupa o ancheta globala care a durat cinci ani

Cinci persoane au fost retinute, 37 de imobile au fost perchezitionate si 39 de servere au fost ridicate in urma unor activitati desfasurate la cea mai ampla operatiune de lupta impotriva criminalitatii informatice desfasurate la nivel mondial, se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, de IGPR.

Potrivit IGPR, au fost identificate victime din 180 de tari ale caror calculatoare au fost infectate cu malware. De asemenea, 220 de servere au fost trecute offline prin notificari de folosire abuziva trimise providerilor de servicii de hosting.

Politia Romana a participat alaturi de autoritati de aplicare a legii din alte 29 de state, sprijinite de organizatii internationale de aplicare a legii, la operatiunea de lupta impotriva criminalitatii informatice.

Aceasta a fost cea mai ampla operatiune de acest gen, peste 800.000 de domenii web fiind indisponibilizate, blocate sau scoase de sub controlul infractorilor informatici.

In Romania, politistii specializati in combaterea ...citeste mai departe despre "Operatiunea Avalanche - 800.000 de domenii web au fost inchise, dupa o ancheta globala care a durat cinci ani" pe Ziare.com

#operatiunea Avalanche, #operatiune criminalitate informatica , #Stiri Internet