ONU: Accesul la Internet e un drept al omului

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 17:05
1180 citiri
ONU: Accesul la Internet e un drept al omului

Intr-un raport semnat de Frank La Rue, investigatorul caruia Organizatia Natiunilor Unite i-a increditat sarcina de studiere a cazurilor de cenzura online, se precizeaza ca accesul la Internet este un drept al omului.

Astfel, ONU se declara de partea navigatorilor, aparand dreptul de acces la retea si subliniind ca cenzura reprezinta un element absolut incompatibil cu Internetul, relateaza Webnews.

"Avand in vedere ca Internetul a devenit un instrument indispensabil in obtinerea multor drepturi umane fundamentale, in combaterea discrepantelor etnice si in ceea ce priveste accelerarea progresului umanitatii, asigurarea accesului universal la Internet ar trebui sa constituie o prioritate pentru toate statele", precizeaza raportul, potrivit sursei citate.

Documentul semnaleaza de asemenea o serie intreaga de violari ale libertatii Internetului din partea anumitor state precum China, Iran sau Egipt, care utilizeaza filtre de cenzura evidente pentru continuturile online, sau chiar blocheaza conexiunile in perioadele de criza politica.

Afla mai multe pe Ziare.com.

#onu, #acces internet, #internet , #Stiri Internet