O companie romaneasca, pe locul 2 in topul Deloitte

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 11:55
1749 citiri
O companie romaneasca, pe locul 2 in topul Deloitte

Compania TeamNet International, din Bucuresti, se afla pe al doilea loc in topul Technology Fast 50 Europa Centrala 2009 realizat de Deloitte, transmite NewsIn.

Peste jumatate din companiile romanesti de tehnologie inscrise la competitia din acest an a Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 s-au calificat in topul final, doua dintre ele clasandu-se in primele zece: TeamNet International, Bucuresti (locul 2) si AROBS Transilvania Software din Cluj-Napoca (locul opt).

"Aflat la a zecea editie, Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in baza ratei de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani (2004 - 2008). De asemenea, companiile trebuie sa detina proprietate intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie" potrivit comunicatului.

Lista finalistelor din Romania include dezvoltatori de solutii software TeamNet International (locul 2, cu o rata de crestere de 3.317%), AROBS Transilvania Software (locul 8, +1.663%), LASTING Software din Timisoara (locul 29, +487%), The RED Point din Iasi (locul 35, +430%) si companiile din Bucuresti Advantage Software Factory (locul 45, +350%) si Romanian Soft Company (locul 47, +312%).

Romania a intrat in aceasta competitie pentru prima data anul trecut, avand trei companii in clasamentul final. Numarul s-a dublat in acest an, ceea ce a adus industria romaneasca de tehnologie pe locul 4 in randul tarilor incluse in top, dupa Ungaria (11), Polonia (9) si Cehia (8).

"Companii din zece tari central-europene au intrat in topul din acest an, editia pe 2009 devenind astfel cea mai diversa de pana acum si 24 de companii noi au debutat in competitie. Companiile de Internet si dezvoltatorii de software domina in continuare ierarhia.

Pe fondul crizei, rata medie de crestere la nivelul intregului clasament s-a diminuat de la 1.271%, anul trecut, la 933%.

Rata medie de crestere a primelor cinci companii clasate a scazut de la +5.204%, anul trecut, la +3.526%. Perioada medie de activitate a companiilor din FAST 50 este zece ani" sunt concluziile generale ale Deloitte Central Europe Technology FAST 50.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca participantii

In definitia Fast 50, companiile candidate trebuie sa aiba proprietate tehnologica sau intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie.

De asemenea, candidatii trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in ultimii cinci ani, sa aiba sediul in Europa Centrala, sa nu fie controlati de un investitor strategic si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.

Pe langa categoria principala
, Deloitte recompenseaza si companiile de tehnologie care se afirma rapid - categoria Rising Stars, pentru firme ce nu indeplinesc criteriul activitatii de minimum cinci ani si care raporteaza venituri anuale mai mici. Editia din acest an introduce o noua categorie - Big 5, pentru companii mari (cu cifre de afaceri de peste 25 de milioane de euro in 2008) care inregistreaza in continuare cresteri importante, dar care nu pot concura cu ratele de crestere ale companiile din pozitiile de top ale Fast 50.

#companii, #deloitte, #top, #technology, #fast, #50, #it , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  2. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike
  3. Cea mai recentă actualizare Waze rezolvă o problemă majoră
  4. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  5. 5 funcții avansate ale Windows 11 care îmbunătățesc performanța PC-ului
  6. FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra fostului președinte Trump
  7. Câte calculatoare au fost afectate de criza informatică provocată de update-ul CrowdStrike. Anunțul făcut de Microsoft
  8. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  9. One UI 7: Samsung se pregătește pentru schimbări majore de interfață inspirate de competiție. Ce vrea să împrumute de la Apple
  10. Pana informatică a Microsoft a produs haos pe aeroporturi. Bilete mai scumpe de zeci de ori la zborurile fără întârzieri