O banca isi ataca in forta sistemele informatice pentru a fi cu un pas inaintea hackerilor

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 13:13
1025 citiri
O banca isi ataca in forta sistemele informatice pentru a fi cu un pas inaintea hackerilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciile de securitate informatica ale Barclays ataca sistemele IT ale bancii britanice, pentru a descoperi vulnerabilitatile acestora si a fi astfel cu un pas inaintea hackerilor.

Noul director pentru securitate informatica al Barclays, Troels Oerting, a infiintat in ultimele saptamani o asa-numita echipa rosie, care sa atace sistemele de securitate IT ale institutiei financiare, relateaza Bloomberg.

Obiectivul este de a gasi orice fel de problema, care sa fie rezolvata inainte ca hotii, vandalii sau teroristii sa o exploateze.

"Simulam cum ar incerca criminalii sa intre in banca. Apoi, echipa rosie va face aceeasi munca, testand capacitatea noastra de a detecta, preveni sau rezista", a spus Oerting, fost sef al Centrului European pentru Criminalitate Cibernetica al Europol.

Oerting, cu experienta de 35 de ani in domeniul securitatii, face parte dintre fostii politisti si spioni care intra in sectorul privat pentru a preveni atacurile cibernetice impotriva ...citeste mai departe despre "O banca isi ataca in forta sistemele informatice pentru a fi cu un pas inaintea hackerilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca hackeri, #banca atac singura informatic, #barclays atac informatic , #Stiri Internet