Numele domeniilor de internet vor putea fi scrise si cu caractere chinezesti sau arabe

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 16:02
1571 citiri
Numele domeniilor de internet vor putea fi scrise si cu caractere chinezesti sau arabe

Adresele de internet vor putea fi scrise inclusiv cu caractere chirilice, chinezesti sau arabe, nu doar cu caractere romane, cum a fost cazul pana in prezent, a anuntat luni organismul american care gestioneaza internetul si numele domeniilor, ICANN, potrivit AFP, precizeaza NewsIn.

"Este cea mai mare schimbare tehnica pe internet de la inventarea sa in urma cu 40 de ani", a declarat presedintele consiliului de administratie al ICANN, Peter Dengate Thrush, in timpul unei conferinte de presa, precizand ca decizia va deveni oficiala vineri, in ultima zi a conferintei de sase zile care are loc la Seul.

Ca urmare a acestei decizii, va deveni posibila utilizarea de caractere chinezesti, arabe, coreene sau japoneze pentru a scrie o adresa completa, in timp ce in prezent caractere altele decat cele romane nu puteau figura decat pe numai o parte din adresa electronica.

Masura, destinata facilitarii utilizarii retelei de un numar mai mare de internauti non-anglofoni, ar putea intra in vigoare la mijlocul lui 2010, potrivit directorului general al ICANN, Rod Beckstrom.

"Mai mult de jumatate din cei 1,6 miliarde utilizatori ai internetului din lume folosesc limbi a caror scriere nu este cu caractere romane. De aceea, schimbarea este intr-adevar necesara, nu numai pentru jumatatea de internauti din prezent, ci pentru, probabil, mai mult decat jumatate din viitorii utilizatori, pe masura ce internetul se dezvolta", a mai spus Beckstrom.

 

#caractere, # internet, # adrese, # internauti , #Stiri Internet