Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul conexiunilor broadband la puncte mobile active a crescut cu 65% in 2009

Numarul conexiunilor broadband la puncte mobile active a crescut cu 65% in 2009

Numarul de conexiuni broadband la puncte mobile active a crescut cu circa 65%, la sfarsitul anului 2009 fata de aceeasi perioada a anului 2008, de la 1,5 mil. la 2,5 mil., iar in cazul punctelor fixe cu 12,4%, de la 2,5 la 2,8 mil. conexiuni, potrivit datele preliminare transmise de ANCOM, citat de NewsIn.

Aceste date preliminare indica o rata de penetrare a conexiunilor broadband la puncte fixe de 13,1% la nivel de populatie si 34,2% la nivel de gospodarii la finalul anului trecut.

"Extinderea utilizarii aplicatiilor de guvernare electronica presupune indeplinirea simultana a mai multor conditii, dintre care mentionez in primul rand accesul la retele de comunicatii broadband si in al doilea rand implementarea unor aplicatii atat front end, cat si back office, precum si a unor mecanisme de securitate complexe.


ANCOM depune toate eforturile pentru a asigura indeplinirea primei conditii - accesul la retele broadband, iar acest lucru trebuie sa fie mai departe sustinut de dezvoltarea unor aplicatii care sa ii fie cu adevarat necesare si utile cetateanului si pe care sa le poata accesa prin aceste retele", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, la deschiderea Forumului Roman de eGuvernare care a avut loc in aceasta dimineata.


De asemenea, presedintele ANCOM a precizat ca Autoritatea va finaliza pe parcursul acestei luni un studiu la nivel national pentru identificarea "zonelor albe", care nu beneficiaza de acoperire pentru servicii broadband prin nicio tehnologie.


ANCOM a deschis o consultare publica prin care urmareste sa afle opiniile utilizatorilor si ale industriei de comunicatii cu privire la implementarea Serviciului Universal in domeniul comunicatiilor electronice in Romania.


Chestionarul publicat pe pagina Autoritatii contine astfel intrebari cu privire la includerea accesului la internet in banda larga in sfera Serviciului Universal. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1055 ori
Citeste mai multe despreconexiuni broadband mobile