Nu da click! Un nou virus pe mail: Cum poti fi pacalit sa dai bani hackerilor

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 12:47
984 citiri
Nu da click! Un nou virus pe mail: Cum poti fi pacalit sa dai bani hackerilor

Un nou virus a atacat mailurile romanilor in ultima perioada, astfel ca utilizatorii pot fi pacaliti sa le dea bani hackerilor.

Acesta trimite mesaje care contin un fisier atasat, iar cei care il acceseaza risca sa fie infectati cu Criptowall, un virus de tip ransomware (rascumparare - n.red.).

El cripteaza documentele din computerele infectate si cere apoi bani de la utilizator, in schimbul codului de decriptare, informeaza un comunicat remis Ziare.com de specialistii Bitdefender.

"Aparent hackerii recurg de aceasta data la o modalitate mai putin obisnuita, dar foarte eficace, de executare automata a virusilor pe computerele victimelor si de criptare a continutului acestora - fisierele infectate atasate in mail.

Un nou virus iti ameninta contul bancar: Care sunt institutiile financiare vizate

Extensia folosita de atacatori,. chm, este utilizata pentru formatul HTML compilat, un tip de fisier folosit pentru a livra manuale de utilizare si aplicatii software. De altfel, ...citeste mai departe despre "Nu da click! Un nou virus pe mail: Cum poti fi pacalit sa dai bani hackerilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virus nou mail, #virus nou bani hackeri, #virus nou hackeri , #Stiri Internet